/basin-aciklamasi-2

BASIN AÇIKLAMASI

03-05/09/2015 tarihlerinde bazı basın-yayın kuruluşlarında, % 100 Rus Sermayeli ama hukuken Türk Şirketi olan Akkuyu Nükleer A.Ş’ye yönelik, kamuoyunu yanıltıcı iddialara ilişkin haberlerin yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Yaklaşık 4 yıldır Mersin Halkı Bilgilendirme Merkezi’nde çalışan kişi, 4857 Sayılı Kanun 25/2-C Maddesinde anılan “İşçinin, İşverenin başka bir işçisine cinsel tacizde bulunması” suçunu işlemiş ve söz konusu kişi bu suçu işlediğini kabul ettiğini, bu suçu işlediği için de istifa ettiğini beyan ederek aşağıdaki belgeyi 17.08.2015 tarihinde imzalayarak şirketimize sunmuştur.

Söz konusu cinsel taciz suçuna ilişkin olarak şirketimiz tarafından 03.09.2015 tarihinde Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

İlgili kişinin iki gündür basında yer alan teknik konularla ilgili beyanatları, hem teknik olarak hem de hukuken gerçeği yansıtmamaktadır. Şirketimizce yapılan tüm iş ve işlemler, ilgili uluslararası kurumun ve kamu kurumlarımızın denetimi altında gerçekleştirilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına aykırı haksız saldırılara karşı olduğu kadar şirketimizin itibarı ve çalışanlarımızın menfaatleri icabı gerek açıklama yapan kişiye ve gerekse açıklamaların sıhhatini araştırmadan, gerçek dışı beyanları gerçekmiş gibi yayınlayan kişi ve kuruluşlara karşı hukuk yoluyla cevap verilmeye başlanmıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.

AKKUYU NÜKLEER BASIN SERVİSİ